teamcoaching
Marja den Braber
teamcoaching
08/13/2013
1 min

Veiligheid hoe doe je dat? een klant aan het woord

08/13/2013
1 min

Deze week was ik heerlijk aan het lunchen in Amsterdam met één van onze klanten.
Zij vertelde: Marja, ik vond de blogs over Veiligheid erg interessant. En werd getriggerd door de laatste blog over ‘wat doe ik zelf als manager’ om weer eens goed en bewust naar me zelf te kijken.

Mooi om te horen en natuurlijk vroeg ik haar door: Wat bedoel je precies?

Zij zei: Ik let er goed op hoe ik bij mijn team binnenkom en ben me bewust van de indruk die ik daarmee maak. Als ik gehaast en nog half in een telefoongesprek binnenkom, moet ik mij goed bewust zijn van de mogelijke betekenissen die mensen hieraan geven. En reken maar dat iedereen dat doet, een betekenis eraan geven. Want dat heb ik nogal eens gemerkt…..

Dus nu denk ik van te voren na en zorg dat ik rustig binnenkom en de tijd neem om goedemorgen te wensen en zelf ook goed te kijken hoe het mijn team gaat. Wat zie ik, wat hoor ik, wat voel ik? 

Zij had ook nog een waardevolle tip hoe dit zij dit doet, die wij met jou mochten delen. 

Supertip

In haar gedachten ziet zij zichzelf bij haar team binnenkomen, zei ze. En ze verplaatst zich dan in diegene die haar binnen zien komen. Hoe loop ik, wat zeg ik, welke gezichtsuitdrukking heb ik en welke mogelijke betekenissen kunnen mijn teamleden hier aan geven?

Wow wat een mooie tip: zij kijkt vanuit de derde positie naar zichzelf en ook nog eens door de ogen van de ander. Als je een training bij ons hebt gedaan, zul je waarschijnlijk de waarneemposities direct herkennen. 

Dus een supertip die wij direct met je delen! 

Nog meer tips?

Herken jij dit ook? Heb jij ook nog tips of mooie ervaringen te delen. Doe het heel graag hieronder. Wij willen reuring in deze tent en discussies op onze blogs. Ben jij degene die dat in werking gaat zetten? Je bent van harte uitgenodigd en wij zullen zeker reageren! Beloofd.

Reacties
Categorieën