time leadership
Marja den Braber
time leadership
01/11/2011
1 min

4 tips om focus te behouden

01/11/2011
1 min

In de eerste 10 boeken van de bestseller top 100 van managementboek.nl staan meerder boeken over persoonlijke effectiviteit en timemanagement.

Dit komt ook overheen met de uitkomsten van de enquete die mensen invullen om naar ons gratis leadershipseminar te gaan. Het blijkt dat managers en medewerkers het niet altijd gemakkelijk vinden om hun focus te bepalen en om dit in de dagelijkse praktijk – ook wel de waan van de dag genoemd – toe te passen.

Het leven komt in volle snelheid op je af. Zowel op het werk als thuis! We zijn druk met takenlijsten, volle agenda’s en e-mail inboxen en toch kan je het gevoel bekruipen dat je niet echt bereikt hebt wat je wilde bereiken. Dat je misschien zelfs wel de meest belangrijke zaken hebt laten liggen. Wellicht herken je dit?

De meest belangrijke zaken – die in de praktijk juist vaak niet op een lijstje terecht komen – zijn bijvoorbeeld tijd investeren in goede werkrelatie met je collega’s, manager of eigen team. Luisteren naar iemand met een interessant idee. Tijd besteden aan een nieuwe medewerker. Een planning maken. Jouw (leer)ervaringen delen. Reflecteren. Eigenlijk allemaal zaken die echt belangrijk zijn.

Als je de succespagina of misschien wel pagina’s hebt gemaakt op basis van de stappen uit de voorgaande blogs, heb je al een belangrijke stap gezet in het behouden van focus.

Onze tips zijn:

  1. Hang jouw succespagina op een plek die je dagelijks tegenkomt. Lees dan in ieder geval jouw ultieme uitkomst en jouw waarom!
  2. In jouw activiteitenlijst voor de dag staan minimaal 2 belangrijke activiteiten die jou dichter bij dit doel brengen.
  3. Zorg dat je die belangrijkste activiteiten voor 11.00 ‘s morgens hebt uitgevoerd. Start er als eerste mee, voordat je in je e-mail verdwijnt.
  4. Handel je e-mail af op twee momenten van de dag: 11.00 en 16.00.

Laat ons weten wat jouw goede tips zijn om jouw doelen of uitkomsten in zicht te houden en eraan te werken. Wij vinden het leuk om van je te horen. Hieronder kun je reageren.

PS. het eerstvolgende gratis leadershipseminar is op 8 februari. Je bent welkom!

Reacties
Categorieën