De denkkracht Multiplier van Gerard Scheffrahn
19 juni 2014 
1 min. leestijd

De denkkracht Multiplier van Gerard Scheffrahn

Zou je ook wel eens jouw denkkracht (prachtig woord trouwens) willen vergroten? En dan ook exponentieel!

Zodat je opeens antwoorden hebt op vragen waar je op dit moment echt geen idee hebt en die wel superbelangrijk zijn.

Misschien wel de allerbelangrijkste!

Leer de denkkracht van jouw team te laten exploderen in 2 uur tijd

Lees en leer in dit blog hoe Gerard Scheffrahn, Constructiemanager Noord-Zuid lijn Amsterdam dat heeft gedaan. De denkkracht van mijn team laten exploderen in één avond.


In januari 2009 startte Gerard bij de Noord-Zuidlijn. Een project dat op dat moment stil was gelegd vanwege de verzakkingen in de Vijzelstraat.

Stopgezet. Kun je je daar als Project Manager iets bij voorstellen?
Het team van Gerard kreeg aan alle kanten klappen. Dus wat is een logisch gevolg. Naar binnen keren als team en je gedeisd houden. Geen vragen stellen en zeker geen antwoord geven, want je hebt zo nog veel meer vragen aan je fiets hangen!

En daar komt Gerard met het volgende plan: Ik wil graag een overzicht van alle vragen en vraagstukken waarop we op dit moment geen antwoord hebben. So far so good. En dan nodigen we alle experts uit die we kennen en vragen ze om ons te helpen.

Ben jij gek geworden?

Waaaaat! Of ie gek geworden was. Als je zomaar gaat vertellen wat je niet weet en om hulp gaat vragen. Hoe lang ambieerde Gerard deze baan eigenlijk?

Geen vragen stellen want anders denken ‘ze’ dat je het niet weet. Maar we weten het toch ook niet, gaf Gerard aan.

En zo geschiedde zijn plan: zo’n 50 experts in een zaal en Gerard vertelde welke vraagstukken er lagen en vroeg om hulp.

Voor één van de belangrijkste noten die er gekraakt moesten worden, gaf een expert aan dat dat in hun laboratorium getest kon worden. Ze had alleen een sample nodig dat diezelfde avond door de aannemer werd geleverd.

Door het dak!

Het team keek met verbazing toe en zag de denkkracht van hun team die avond exploderen. Door het dak!

Wat een prachtig voorbeeld. Liggen er binnen jouw project nog vraagstukken zonder antwoord of andere open eindjes: Huur een zaaltje, nodig experts uit en vraag het. Zo simpel is het dus soms!

Bouw mee en vertel ons je verhaal

Als je een voorbeeld hebt, laat het ons weten. We hebben heel veel van dit soort verhalen nodig in onze projecten wereld. Bouw er samen met ons aan mee!

 

Over de schrijver
Ik zit helemaal vast
Door

Ik zit helemaal vast

op 13 Jan 2016

[…] We zien dit weleens voorkomen bij met name grote projecten. Een goed voorbeeld hiervan is de Noord/Zuidlijn in Amsterdam. Toen Gerard Scheffran daar startte waren net de huizen op de Vijzelgracht verzakt en was het project tijdelijk stopgezet. Het was de opdracht van Gerard om dit binnen 3 maanden weer op gang te hebben. We hebben er al eens een blog over geschreven (klik hier om deze blog te lezen). […]

Reactie plaatsen