Ben je klaar voor de Projecten van de toekomst?
04 november 2013 
1 min. leestijd

Ben je klaar voor de Projecten van de toekomst?

Ben jij ook klaar voor de toekomst?

Oké, niemand kan echt in de toekomst kijken, maar toch…

Als je nu ziet wat er allemaal om ons heen gebeurt.

De wereld verandert, het gaat allemaal sneller en projecten worden ingewikkelder en daarvoor worden ander soorten projectteams ingezet.

De projectteams van nu en in de toekomst zijn diverser qua kennis en meer geografisch verspreid. Dit kan je niet meer op de ‘oude’ manier blijven doen.

Als je de Beijing 2008 Olympische Spelen hebt gekeken, is je waarschijnlijk de Water Cube opgevallen.
Het Magistrale Olympisch Zwembad, stalen frames met semi-transparante bedekking, eco-vriendelijke blauwe bubbels… het won prestigieuze engineering en design awards.
Vanuit Sydney werden onder leiding van Tristram Carfrae zo’n honderd mensen van 20 disciplines uit 4 landen ingezet om dit gebouw te ontwerpen. Tijd om aan een team te werken is er niet… En dat vraagt een heel andere aanpak dan de traditionele project management.

Het succes werd bereikt doordat de enorme grote verschillen in de culturen van nationaliteiten, organisaties en vakgebieden tijdens het project ‘vloeiend’ werden ingezet in de daarvoor benodigde resultaten.

Maar hoe?

Amy Edondson, Professor aan de Harvard Business School (wordt beschouwd als een van de beste en meest prestigieuze bedrijfskundige faculteiten ter wereld), houdt zich bezig met Leiderschap. Zij heeft onderzoek gedaan naar Leiderschap in Projecten als de Water Cube.

Dus ‘hoe’!

Over dit soort projecten leiden heeft ze een interessant boek geschreven. Teaming, Hoe Organisaties Leren, Innoveren en Concurreren in de Kennis Economie. Waar moet je extra op letten om deze projectteams van de toekomst te leiden?

Ze heeft hier een mooi filmpje over gemaakt, wat we graag met je willen delen.

Teamwork on the Fly.

Hierin vertelt ze over de 5 pilaren van Projecten Leiden in de toekomst.

kijk zelf maar eens ==>


Hieronder nog de 5 pilaren van Projecten Leiden in de toekomst op een rijtje.

 1. Zeg wat je ervan vindt

2. Luister intens

3. Integreer verschillende feiten en standpunten

4. Experimenteer en leer

5. Reflecteer je ideeën en acties, in een ritme…

Over de schrijver
Reactie plaatsen