zet een stap in de goede richting
19 maart 2012 
1 min. leestijd

zet een stap in de goede richting

Hoe kan ik aan mijn leiderschap werken? Dat is een veelgestelde vraag aan ons. En het antwoord is makkelijker dan je denkt: Begin bij jezelf. Begin met jouw persoonlijk leiderschap.

Persoonlijk Leiderschap: De eerste module van ons 3d leiderschapsprogramma. Wij vinden het altijd een heerlijke module om te geven. Aan het eind van de training lezen we moe, voldaan en trots de referenties die op een stoel zijn achtergelaten!

Eén ding valt ons tijdens deze training vaak op! Regelmatig komt ter sprake hoe je de geleerde inzichten kunt gebruiken bij collega’s, medewerkers of de manager:-) Misschien herinner je het wel omdat je onlangs aan deze training hebt deelgenomen of kun je je er iets bij voorstellen! Op een of andere manier is het voor ons toch vaak makkelijker om naar anderen te kijken dan eerst naar onszelf. 

Een logische vraag natuurlijk, alleen leiderschap begint altijd bij je zelf.

Tijdens deze training – soms wat frusterend misschien – is het aan ons om jou steeds weer terug te brengen bij de vraag van de eerste module: hoe werkt dat bij mij zelf? 

Wat zijn mijn belangrijke overtuigingen en hoe beïnvloeden die mijn gedrag? Wat zijn mijn waarden? Wat is mijn missie? 

Onze basisovertuiging: je kunt pas goed leidinggeven aan anderen, als je eerst goed leiding kunt geven aan je zelf! Niet altijd gemakkelijk, maar aan de andere kant wel goed nieuws: je hebt het dan wel zelf in de hand!

Wat is de tip? 

Wij merken dat mensen die tijd nemen voor zelfreflectie een grote voorsprong hebben op de rest. Tijd om nog eens een dag, gesprek of een vergadering door te nemen en na te gaan wat er is gebeurd. Wat waren jouw reacties en die van de andere(n)? Brachten ze je dichter bij jouw gewenste uitkomst. Weet je jouw gewenste uitkomst?

Zelfreflectie kun je doen door te schrijven in een dagboek of je persoonlijke logboek, door te wandelen, yoga te beoefenen of te mediteren.  

Kijkend naar onszelf – dat doen wij ook graag – is dat een reden dat Stephan de komende 3 weken bij een trainersopleiding gaat assisteren van Tad James en dat Marja deze week in Castricum een stilteretraite volgt. Persoonlijk Leiderschap en ook persoonlijke tijd. 

En mag daarna de vraag komen hoe je ook anderen kan bewegen richting jouw doel? Natuurlijk! Daarom bestaat ons 3d leiderschapsprogramma ook uit drie modules: Personal Leadership, Inspirational Leadership en Change Leadership. 

Is het tijd voor de volgende stap? Klik dan hier om jouw vervolgstappen te bespreken. We bellen je binnen 24 uur.

Of weet je al dat je klaar bent voor de volgende stap? Klik dan hier voor een mooi aanbod om nog voor deze zomer jouw 3d leiderschapsprogramma af te ronden. 

Over de schrijver
wil hagen
Door

wil hagen

op 18 Sep 2012

@marjadenbraber hé marja, enige tijd geleden schreef je over een gedragsmonitor die je samen met een klant aan het ontwikkelen was. Wat is dat precies, of wat is daarvan geworden?

Marja Den Braber
Door

Marja Den Braber

op 20 Sep 2012

Beste Wil, daar zijn we momenteel druk mee bezig! het wordt een app om houding en gedrag van teams en ook van jouzelf natuurlijk te meten. Vind je het leuk om op de hoogte te worden gehouden? hartelijke groet, Marja

Reactie plaatsen