wij halen het dicht bij de bron
11 mei 2011 
0 min. leestijd

wij halen het dicht bij de bron

De afgelopen twee weken heb ik doorgebracht in Spanje. Alles even heerlijk loslaten. En dat is behoorlijk goed gelukt! Wel trakteer ik mijzelf altijd op een hele stapel boeken, dit keer uit de bibliotheek. Wat ik dacht toevallig gepakt te hebben, had allemaal met het brein te maken. Het Puberbrein, Het Breinboek voor Managers en Mindmappen.
Dat laatste heb ik uitgebreid bestudeerd. Het is boek is geschreven door Tony Buzan, de grondlegger van mindmapping. Bewonderenswaardig hoe iemand zich zo in een onderwerp kan verdiepen. Al meer dan twintig jaar.
Bij Greenhart houden wij ervan om zo dicht mogelijk bij de bron te komen van bepaalde methodieken of modellen die we gebruiken. Zo hebben wij al aardig wat goeroe’s en experts ontmoet. Het komende weekend gaan wij naar een training van Richard Bandler, een van de twee grondleggers van NLP. NLP is één van de vele methodiek die wij in onze trainingen gebruiken. Het is een mooie methode om je bewust te maken van jouw onbewuste processen. Het thema van Bandler is Doing Happiness. Klinkt in ieder geval goed.
Leren van de expert. Wie is voor jou een expert? Wat leer je van hem of haar? Of wat zou je willen leren?
Wij laten je zeker in de volgende blog wat wij allemaal hebben geleerd. In een mindmap 🙂

Over de schrijver
Een ode aan Stephen Covey
Door

Een ode aan Stephen Covey

op 27 Aug 2012

[...] Covey overleden. Zoals wij al eens eerder in een blog geschreven hebben halen wij zaken graag dicht bij de bron. Dat hebben wij bij veel van de grondleggers ook gedaan en niet bij Stephen Covey. Dat was direct [...]

Reactie plaatsen