personal leadership
Marja den Braber
personal leadership
04/21/2016
2 min

Wie zijn jouw helden op het gebied van Project Management?

04/21/2016
2 min

Elke week behandelen we een vraag die van Project Managers ontvangen of die uit gesprekken komen.

Deze week een bericht van iemand die heel enthousiast is over zijn vak. En dat zijn wij ook!:

“Ik heb eigenlijk geen vraag. Ik wil alleen heel graag zeggen dat ik mijn job als Project Manager geweldig vind. Zo divers en dynamisch. Misschien toch een vraag: Hoe kunnen we ervoor zorgen dat we het vak Project Management naar een hoger niveau tillen?”

Kijk snel naar de aflevering van deze week:
Wie zijn jouw helden?

Wij vragen wel eens naar voorbeelden of helden in de projecten wereld. Op andere gebieden hoor je vaak voorbeelden: helden in de politiek, helden als entrepreneurs, helden als CEO’s, je kunt ze zo opnoemen. Maar helden op gebied van Project Management horen we maar erg weinig, het blijft stil…

Exponentiële groei

De technologie gaat sneller dan ooit tevoren, zo is er al sprake van exponentiële groei. Als bedrijf moet je dit bij kunnen benen, anders besta je niet meer in de nabije toekomst… En werken op een projectmatige manier is dan ook voor velen de uitkomst. Dan zal je in ieder geval heel erg goed moeten zijn in Project Management. Helden kunnen we goed gebruiken, dus nog veel te doen.

4 Project Levels

Project Management zoals wij het geven, en dat is met name de Persoonlijke ontwikkelingskant hebben we in 4 Project Levels verdeeld. Bewust je Project naar de laatste level, flow, brengen is jouw vak. En daar ligt wat ons betreft dan ook een grote verantwoordelijkheid van jouw als Project Manager.

In dit laatste Project Level, dat maar weinig project managers nog bereiken, ben jij de held, ben jij degene die ervoor zorgt dat Project Management in de wereld bekend en beter wordt. Delen van je expertise, op het podium staan, boek schrijven, junior project managers opleiden enz. Waar wacht je nog op? Have fun!

Onze tips en tricks op een rijtje:

1.      Zorg ervoor dat je bewust Project Leiderschap doet

2.      Ga naar Level 4

3.      Deel, leidt op, en have fun!

Hoe doe jij dat?

Wat doe jij om level 4 te bereiken? Plaats jouw ervaring of vraag onderaan de blog.

Je hebt een vak om trots op te zijn. Met soms interessante hobbels om te nemen. Daarom mogen we elkaar helpen!

Delen heel graag!

Waardeer je de wekelijkse video van PLA TV waarin we elke week weer een andere vraag beantwoorden?  Schrijf je in voor wekelijkse updates en deel deze video met jouw collega’s. En dat waarderen wij dan weer!

Kunnen we jou ook ergens mee helpen?

En heb je zelf een vraag over jouw team, opdrachtgevers, stakeholders of andere onderwerpen? Laat het ons weten en wie weet maken we daar een aflevering over.

Wie zijn jouw helden in de projecten wereld

Reacties
Categorieën