wie vraagt? Die krijgt antwoorden......
30 november 2010 
0 min. leestijd

wie vraagt? Die krijgt antwoorden......

VRAGEN STELLEN, JONG GELEERD…

Een klein meisje stapte naar haar juf en stelde een vraag. Ik zag en hoorde de reactie op een klein afstandje, het meisje droop af… Dit had ik al tijden niet meer gehoord, een klein meisje dat een antwoord kreeg dat me direct terug bracht ik mijn kindertijd. Het deed me weer denken aan de vorming van ‘grote’ mensen die het heel goed met je voor hebben, maar zelf niet in de gaten hebben wat het resultaat kan zijn van hun woorden.
Onze samenleving en net als dit voorbeeld ons onderwijs is nog steeds doordrenkt van onbeperkende en destructieve overtuigingen. Van overtuigingen die ons tegen houden van ondernemen, van onszelf ontplooien of zelfs gezond leven.
‘Doe toch normaal, dan doe je gek genoeg’, waarschijnlijk door iemand verzonnen die niet het verschil wilde/kon maken?
‘Melk is goed voor elk’, verzonnen door een marketeer?

En wat dat meisje betreft? Die werd resoluut weggestuurd met een sneer, ‘Kinderen die vragen, worden overgeslagen!’. Waarschijnlijk verzonnen door iemand die het lef niet had?

Ik zou het graag om willen draaien.
‘Doe eens gek, normaal doen doe je genoeg!’
‘Voor elk is genoeg melk’
‘Vragen is de enige manier om iets te krijgen, ook voor kinderen.’

ASK QUESTIONS AND GET RESULTS!

Heb jij nog voorbeelden van dit soort heerlijke beperkende overtuigingen? Of juist van het tegenovergestelde? Laat ze ons weten, vooral de laatste natuurlijk!!

Over de schrijver
Viviane Rose
Door

Viviane Rose

op 30 Nov 2010

Ik moet denken aan mijn Doe Gewoon kunstperformance: Dit is de videprojectie ervan:

De volledige performance:
Gewoon doen is eigenlijk jezelf zijn, maar dat wordt er uiteraard niet mee bedoeld, maar hou je klein, doe mee, iets heel anders. Ik doe gewoon mezelf. :) P.s.: Melk is alleen goed voor baby's en dus voor de kalfjes. Slachtingen ervoor is niet bepaald leuk voor kalfjes en melkkoeien. Dus sowieso niet goed voor elk. :) Niet voor niets dat als je bloedarmoede hebt, je groenten niet met melkproducten moet combineren: neem je slechter ijzer op.

Ellen
Door

Ellen

op 30 Nov 2010

Ik hoorde een tijdje gelden "kindjes die zwijgen zullen niks krijgen". Wereld van verschil. Bij de BSO vinden ze mijn dochter (die erg goed weet wat ze wil, en hoe en van wie) wel erg "assertief". Mooi zo!

Reactie plaatsen