teamcoaching
Marja den Braber
teamcoaching
06/01/2018
1 min

Wat is de oogst van deze week?

06/01/2018
1 min

Samen resultaten boeken met jouw team of binnen jouw project is één van de belangrijkste succesfactoren voor een team. Voortgang boeken, zichtbaar voortgang boeken.

Teamcoaching

Vorige week heb ik, Marja, weer een team mogen begeleiden die al jaren elk kwartaal een teamsessie houden. Zij kijken naar de samenwerking, naar de afgelopen periode en ook naar het volgende kwartaal. Een team met een project manager die hier heel bewust in investeert en elke keer weer opnieuw het team en de resultaten ziet groeien.

Deze week hebben we naast de belangrijke uitkomsten voor het lopende kwartaal ook gekeken naar de belangrijkste uitkomsten per teamlid per week. Iedereen heeft 1 of 2 Ultieme Uitkomsten voor (in dit geval) deze week benoemd. Daar waar hij of zij deze week echt een bepaald resultaat wil halen.
De project manager heeft ze allemaal verzameld en nog een keer voorgelezen. Super interessant. Wow wat doen we veel in zo’n week, stel dat we deze resultaten allemaal halen, te gek. Maar ook, hé, klopt het wel dat niemand deze week met dit onderwerp bezig is. Missen we nog iets.

Effectieve gewoonte voor team

Echt een hele effectieve gewoonte om als team met elkaar te doen. Stel je voor dat je elke vrijdagochtend bij elkaar zit. Ieder maakt voor zich twee Ultieme Uitkomsten én je bespreekt die met elkaar. Als het goed is wordt de team leider of manager hier heel blij van, maar eigenlijk iedereen in het team. Want concrete resultaten boeken met elkaar werkt heel motiverend.

Je kunt nog zo fijn samenwerken, zonder concrete resultaten zul je je niet voldaan voelen.

Teams groeien als je zaken regelt en voor elkaar krijgt met elkaar. Soms is iedereen echter zo druk bezig met de waan van de dag en de eindeloze to-do lijsten dat je maar doordendert met elkaar.

Vandaar deze vriendelijke reminder op deze vrijdagmiddag om voor jezelf en met elkaar stil te staan bij de gerealiseerde uitkomsten van deze week.

  • Wat hebben jullie, heb jij deze week bereikt, afgerond, besloten, gedaan?
  • Ligt er een ondertekende opdracht op de mat?
  • Is er een paal de grond in gegaan?
  • Heb je een belangrijk besluit genomen?
  • Een nieuwe klant binnengehaald?
  • Een belangrijk rapport geschreven dat van invloed is op de uitvoering van het project?
  • Een nieuw product ontwikkeld?

Sta stil bij jouw gerealiseerde resultaten en geniet van het moment en het weekend!
Wij horen trouwens jouw resultaten graag!

Reacties
Categorieën