personal leadership
Marja den Braber
personal leadership
01/24/2012
1 min

wakker blijven!

01/24/2012
1 min

De eerste maand van het jaar loopt al weer ras naar het einde. Wij hebben alweer enkele interessante gesprekken met managers gehad over hun afdeling. Iedereen heeft het druk, doet zijn best en toch lijkt het wel of het gevoel van urgentie er niet is. Dat het een beetje ingedut is. Het valt wel mee, het komt wel goed, wil jij nog koffie?
We zitten namelijk allemaal in een soort van onbewuste patronen of misschien wel trance. En er zijn van die momenten dat we even wakker worden geschud, dat we weer even een beetje bewust worden waar we nu eigenlijk mee bezig zijn. Want wellicht herken je het volgende wel. Aan het eind van je rit naar je werk ontdek je ineens dat je eral bent. ‘Wat vliegt deze rit!’. Aan het eind van de dag komen we thuis. ‘Wat vliegt de dag!’. Aan het eind van de week hebben we weekend.’Wat vliegt de week voorbij!’. ‘Wat vliegt de eerste maand om!’ In het midden van het jaar hebben we de zomervakantie.’Wat vliegt de vakantie voorbij!’
Hoe bewust zijn we nu eigenlijk echt? Dagelijks? Wekelijks? Half jaarlijks? Jaarlijks? Of nog langer?

Hoe kun je dit voorkomen? Wat kun je doen om wakker te blijven? Voldoende slapen, gezond eten, meditatie, mindfullness, bewegen, vaker lachen. Ja dat helpt allemaal. Komt het overeen met jouw goede voornemens? De kans is groot van wel:-)

Onze tip is om te starten met de volgende en misschien wel meest belangrijke tip is: schrijven en elke dag een paar momenten de tijd nemen voor reflectie. Wij merken zowel bij onszelf als bij onze klanten die echt grote stappen maken dat dit altijd een belangrijk onderdeel is van hun werkwijze. Een schrift en een pen is voldoende! Sta een paar keer per dag kort een moment stil bij wat je nu echt aan het doen bent. Is het een effectief patroon? Doe er meer van. En ontdek je dat het een niet-effectief patroon is, wijzig dan jouw aanpak. Gewoon elke dag een klein stapje vooruit. Schrijf het op en lees af en toe eens terug. Heel effectjef om wakker te blijven.

Bij onze businesstrajecten met afdelingen en in onze eerste module Personal Leadership leren we de deelnemers werken met een Persoonlijk Logboek – het kleine kleur, knip en plakboek voor managers – Vooral vanwege het belang van Wakker blijven!

Wat zijn jouw manieren om wakker te blijven in jouw leven en werk? Laat ons je manieren en tips weten zodat we ook met elkaar beter wakker kunnen blijven. Onze bedrijven en de wereld hebben het nodig!

 

Reacties
Categorieën