Waarom ben je (ook alweer) projectmanager geworden?
20 juni 2013 
1 min. leestijd

Waarom ben je (ook alweer) projectmanager geworden?

Weet je het nog? Misschien wel heel goed omdat je net als projectmanager begonnen bent. En misschien is het wel al heel wat jaren geleden dat je met jouw eerste project startte!

Hoe dan ook, weet je (nog) waarom je dat ook alweer hebt gedaan? Wat was jouw toekomstbeeld? Of ben je er misschien gewoon in gerold.

Zoals het voor projectmanagers – of voor managers met projecten trouwens ook – zo belangrijk is om een ultieme uitkomst en een vette WHY voor hun project te hebben, zo is dat ook belangrijk voor jouzelf! Wat is jouw ultieme uitkomst, jouw stip aan de horizon?

We hebben het dan over een stip op de horizon over 15 jaar. En er bestaat een geweldige naam voor: BHAG, your Big Hairy Audacious Goal.

Zelfs mijn zoon van bijna 16 had er wel een beeld bij: hij woont dan in Amsterdam aan de gracht en hij “pielt” wat met computers :-) Het was aanleiding voor een paar mooie vragen.

Of een ondernemer die ik deze week sprak: hij woont dan niet meer in Nederland of komt af en toe nog hier om wat strategische besluiten te nemen voor zijn bedrijf.

Een projectleider die nog wat omtrekkende bewoordingen had en toen uiteindelijk zei: Ach wat, ik wil gewoon de beste projectleider van Nederland zijn!

En een andere projectleider zag zichzelf ergens een geweldig vliegveld ontwikkelen.

Of juist minder werken en een droom verwezenlijken met een boerderij of een eigen bibliotheek :-)

Prachtige BHAG’s die als het goed is een lach op je gezicht brengen. En die ook implicaties hebben voor vandaag. Je gaat van een uitkomst over 15 jaar direct terug naar vandaag, of de komende 90 dagen. Wat kan ik dan nu al doen?

En reken maar dat dat onmiddellijk een andere mindset creëert!

Je snap natuurlijk wel wat onze vraag aan jou is:

Wat is jouw BHAG?

Laat het ons weten en we zullen je een paar supervragen stellen waardoor je direct aan de slag kunt!

Over de schrijver
Frank Schalk
Door

Frank Schalk

op 05 Jul 2013

Mijn BHAG staat al in jullie blog ;-)

Marja Den Braber
Door

Marja Den Braber

op 05 Jul 2013

Vliegveld of die van de beste....;-)

Reactie plaatsen