time leadership
Marja den Braber
time leadership
04/01/2010
1 min

waar gaat het echt om?

04/01/2010
1 min

Het is alweer bijna het einde van de werkweek. Misschien dat je morgen nog aan de slag gaat en wellicht kijk je tegen vier heerlijke vrije dagen aan.  Op dit moment is het miscchien goed jezelf de vraag te stellen hoe tevreden je bent over de afgelopen week. Komt het leven in volle snelheid op je af. Zowel op het werk als thuis! Ben je druk geweest met takenlijsten, volle agenda’s en e-mail inboxen. Dan bekruipt je misschien het gevoel dat je niet echt bereikt hebt wat je wilde bereiken. Dat je misschien zelfs wel de meest belangrijke zaken hebt laten liggen.

De meest belangrijke zaken – die in de praktijk juist vaak niet op een lijstje terecht komen – zijn bijvoorbeeld tijd investeren in goede werkrelatie met je collega’s, manager of eigen team. Werken aan je lichamelijke conditie. Luisteren naar iemand met een interessant idee. Tijd besteden aan een nieuwe medewerker. Een planning maken. Je zoon of dochter begeleiden die niet zo goed gaat op school. Je financiën op orde hebben.  Schrijven over jouw ervaringen. Een dagboek bijhouden. Reflecteren. Eigenlijk allemaal zaken die echt belangrijk zijn in het leven.

Wat zijn voor jou de echte belangrijke zaken zowel zakelijk als privé , waarin je niet alleen nu, maar continue wil groeien of verbeteren. Daar waar het in het leven om draait. Want wij zijn ervan overtuigd dat het leven niet draait om takenlijsten en reageren op datgene wat er op je afkomt. Het gaat niet om het managen van je tijd. Het gaat om het leiden van jouw leven. Een fantastisch leven!

Wij zijn ervan overtuigd dat het leven draait om:

  1. het kennen van jouw ultieme uitkomsten
  2. het weten waarom dat zo belangrijk is
  3. om dan slimme en gerichte acties te ondernemen

Misschien eens leuk om over na te denken. En wij vinden het altijd leuk om te horen wat jij vindt en hoe jij dit doet.

Reacties
Categorieën