personal leadership
Marja den Braber
personal leadership
09/26/2011
1 min

tips om je nog vaker echt voldaan te voelen!

09/26/2011
1 min

Wellicht herken je dat wel, dat veel zaken in je leven en in je werk prima geregeld zijn, je hebt voldoende zekerheid, voldoende afwisseling, flink wat uitdaging hebt en … ah je bent gewoon tevreden. Als je van ons een training KlantFan gekregen hebt krijg je misschien bepaalde associaties bij het woord ‘tevreden’ :-)

Maar is er ook meer? Dat herken je ook vast wel. Dat een project bijvoorbeeld niet alleen lekker loopt, maar dat je ook groeit en je echt voldaan voelt.

Hoe kun je ook die voldoening voelen? Of vaker wellicht dan nu!

Deze week zijn we met een groepje een grote uitdaging aangegaan. Ik hou onwijs veel van sporten (fietsen, lopen, yoga, golf, surfen etc…) en als dat ook nog samen met goede vrienden is, dan voelt dat helemaal goed.

Afgelopen 3 jaren zijn we dan ook met deze groep met onze wielrenfietsen de Mt Ventoux op geweest en we hebben de uitdagingen in de jaren dan ook flink opgeschroefd en zelfs 3 keer de Mt Ventoux op gefietst op 1 dag. (moet niet gekker worden!)

Dit jaar moest de uitdaging nog groter! De Koninginnerit van de Tour de France, ‘La Marmotte’.  Een rit van 174 km waarbij we 5000 meters, hoogtemeters moesten overwinnen en dat op 1 dag!

En toch misten we iets… totdat iemand van ons op het idee kwam om een goed doel te verbinden aan onze tocht!

We hebben binnen 3 weken een mooi bedrag voor KiKa binnengehaald en dat heeft ons behalve de sportieve uitdaging een onwijs goed gevoel gegeven omdat we iets extra’s konden betekenen.

Uiteindelijk hebben maar 2 van ons de hele tocht in 1 dag gehaald (onwijs knap!), de rest heeft de Alpe D’Huez als afsluiter de volgende dag gedaan, zodat we afgemaakt hebben waar we aan begonnen zijn (ook onwijs knap!).

Als ik zo terug kijk naar afgelopen 4 keer, dan is deze keer met het sponsorbedrag voor KiKa toch absoluut een hoogtepunt!

Het model van onze drijfveren geeft een goed inzicht waarom dit zo werkt!

Iedereen op de wereld gaat voor deze zes drijfveren. Soms zelfs kosten wat het kost!

De eerste vier drijfveren noemen we de vier primaire drijfveren. Je zult veel in het werk stellen om deze drijfveren in ruim voldoende mate voor jezelf veilig te stellen: ruim voldoende zekerheid, afwisseling, significantie (je zelf kunnen onderscheiden), connectie of verbinding (ergens bij horen).

De laatste twee zijn echter de drijfveren die je voldoening geven. Het verschil tussen tevreden en voldaan! En die drijfveren zijn contributie: een bijdrage leveren die groter is dan jijzelf en groei: je groeit of je gaat dood.

En dat was voor mij vorige week het grote verschil: Ik heb een bijdrage kunnen leveren en dat voelde heel goed!

Ik wens iedereen veel voldoening!

Reacties
Categorieën