time leadership
Marja den Braber
time leadership
03/18/2011
1 min

time leadership, de grootste tip die ik kreeg

03/18/2011
1 min

Het is alweer een tijd geleden dat ik zo enorm verbaasd was wat ik hoorde, compleet weggeblazen! Het heeft mijn manier van werken volledig veranderd en daardoor kon ik in de tijd die ik had veel en veel meer doen. En natuurlijk is het ook zo dat ik mezelf erop betrapte dat ik een patroon bij mezelf had ontwikkeld had en dat was zeker niet effectief!

De hele dag was ik superdruk met hele belangrijke zaken. E-mails, belangrijke telefoontjes, administratie bijhouden, social media bijhouden (twitter, linked-in, facebook…), blogs schrijven, besprekingen met klanten/partners, trainingen en coaching en ga zo maar door. Daarnaast vind ik het super belangrijk om ook veel aan sport te doen, alleen waar haal ik de tijd vandaan!

Dus wat gebeurde er? Ik ben bezig met een stuk schrijven of administratie doen en er komt een telefoontje (mobiel of Skype) binnen. Of tussendoor check ik nog even mijn binnenkomende mail of twitterfeeds. En nu komt het volgende…. Het blijkt dat we zo’n 20 minuten nodig hebben om op hetzelfde punt te komen waar we zijn geëindigd! Dus als ik bezig ben met mijn administratie en na een kwartier neem ik de telefoon op, dan kost het me 20 minuten! om weer in dezelfde flow te komen als ik geëindigd was! De Multi Tasking van nu is dus killing!

Niet veel later kreeg ik de supertip die ik graag met jullie wil delen. De tip die ik gekregen heb is het delen van je werk in blokken. Dus een blok telefoontjes plegen, een blok email/twitter checken, een blok administratie doen, een blok vergaderen een blok… en ga zo maar door…. En in dat blok doe je dan ook alleen en volledig datgene! Volledige aandacht en volledige commitment!

Oké, dus ik had besloten om daarvoor te gaan, het viel niet mee om mijn gedrag aan te passen, maar de resultaten zijn waanzinnig! Ik houd meer tijd over! Een blok hardlopen (gelijk hond uitlaten) of yoga (in de ochtend), een blok administratie doen (van maximaal 3 meest belangrijke aandachtspunten), een blok emails/twitter checken, een blok telefoontjes plegen een blok lunch, een blok …

En nu doe ik dus mijn dingen met veel meer rust, aandacht en resultaat en kan ik die dingen erbij doen die ik altijd zo graag had willen doen, maar waar ik nooit aan toe kwam!

Ben reuze benieuwd welke ervaringen jullie hebben met time leadership. Reageer op deze blog zodat andere ook van jouw tips kunnen genieten.

Wees de leider van jouw tijd!

Reacties
Categorieën