Omdat jij weet wat belangrijk is voor jou!
22 november 2016 
1 min. leestijd

Omdat jij weet wat belangrijk is voor jou!

Belangrijke zaken in jouw leven

Wat zijn voor jou belangrijke onderdelen in jouw werk en in je privé-leven. Onderdelen of gebieden waar je aandacht op gericht is of op gericht zou moeten zijn om meer resultaten te behalen EN je ook voldaan en gelukkig te voelen. Dit noemen wij Categorieën en vormt een onderdeel van onze Life Leadership trainingen.

In de bull’s eye

Het is vaak een combinatie van een bundeling van activiteiten die je momenteel al doet en wat je in de ZONE zou doen. De ZONE is waar je bezig bent met zaken die waanzinnig belangrijk zijn en niet urgent. Bijvoorbeeld tijd investeren in goede werkrelatie met je collega’s, manager of eigen team. Werken aan je lichamelijke conditie. Luisteren naar iemand met een interessant idee. Tijd besteden aan een nieuwe medewerker. Een planning maken. Je zoon of dochter begeleiden die niet zo goed gaat op school. Je financiën op orde hebben.  Schrijven over jouw ervaringen. Een dagboek bijhouden. Reflecteren. Eigenlijk allemaal zaken die echt belangrijk zijn in het leven. En waar je vaak niet toe komt. Zaken die meestal niet op je takenlijst komen te staan.

Voorbeelden zakelijke categorieën

Op zakelijk gebied zijn voorbeelden van categorieën:
– adviseren op vakgebied of specialisme
– persoonlijke ontwikkeling/groei
– vormen van een empowered zelfsturend team
– ontwikkelen leiderschapskwalilteiten
– opbouwen van fantastische relaties met teamgenoten, collega’s, managers, sleutelfiguren
– beheersen van kosten
– leven in de Zone
– zichtbaar maken van jouw persoon of project
– het ontwikkelen van een systeem of wijze van werken
– zorgdragen voor ……
– netwerken
– creëren van……..
– samenwerken
– conceptontwikkeling

Voorbeelden privé categorieën

In je prive leven zijn het bijvoorbeeld:
– je fysieke gezondheid
– je financien
– relaties
– gezin
– familie en vrienden
– intieme relaties

Weet je welke categorieen voor jou de belangrijkste zijn. Reageer gerust als je meer wilt weten of een document wil ontvangen om zo’n categorie eens verder uit te werken. Het is de moeite waard!!

Over de schrijver
jokehordijk
Door

jokehordijk

op 15 Apr 2010

Hoi, Ik hoorde laatst een vriendin over een p.o.p Nou leek me dat voor mezelf ook wel eens ee goed idee,want ik heb zelf het idee dat het een rommeltje is en ik weet niet goed welke kant ik op zal gaan.Wel ideeen maar geen stappen maken en ja zo kom ik niet verder. Zou je me een opzetje kunnen geven??Of is dat niet de bedoeling?

Greenhart
Door

Greenhart

op 15 Apr 2010

Hoi Joke, leuk dat je reageert! Wij zijn het met je eens dat het heel fijn is als je weet wat je wilt en een concreet plan hebt hoe dat te bereiken. Als je deze blog volgt en wellicht ook twitter marjadenbraber dan zul je zeker op weg geholpen worden met tips en in mijn twitter van gisteren een opzet voor een weekplanning. Omdat het voor veel mensen echt belangrijk is, hebben we hier ook een speciale training voor ontwikkeld. Life Leadership. Hier volgt een link naar de informatiefolder http://www.box.net/shared/539ea9ololSucces en wie weet zien we elkaar!

edward tuheteru
Door

edward tuheteru

op 21 Apr 2010

hoi,Voor de poldergedicht wedstrijd in het Groene Hart heb ik een gedicht geschreven, wat ook het thema van persoonlijk leiderschap behandelt. De boodschap is insluiten en te leven met hetgeen wat er is.Mocht je geinteresseerd zijn, stuur ik het graag toe. Gezien de overeenkomst met de naam Greenhart, een aanrader :)Hartelijke groet,Edward

Greenhart
Door

Greenhart

op 03 May 2010

Hoi Edward, natuurlijk geïnteresseerd in het gedicht!! Wil je het naar marja@projectleadershipacademy.nl sturen?hartelijk dank en leuk dat je gereageerd hebt!Marja

Reactie plaatsen