time leadership
Marja den Braber
time leadership
12/07/2010
1 min

jouw levensdoel......

12/07/2010
1 min

Natuurlijk zullen in de komende week veel artikelen en blogs gaan over doelen stellen voor 2011. Wat zijn je doelen voor 2011 en wat wil je graag bereiken?
En als ik dat dan weet en wellicht zelfs heb opgeschreven, hoe zorg ik er dan voor dat ik dit ook allemaal ga bereiken, dat ik tot actie overga. Gaat dat over discipline of gewoon doen? Hoe gaat het me dit jaar wel lukken?

Wij gaan er in de komende blogs ook aandacht aan besteden en jou de stappen vertellen die jij kunt nemen om de doelen te bereiken die jij wilt. Wij gebruiken hiervoor verschillende methoden en technieken op het gebied van doelen stellen, time management en zoals wij het liever noemen Life Leadership!

Hieronder staat een eerste mooie oefening om te doen. Hopelijk vind je er in deze mooie decembermaand een goede middag of avond voor:

1. Pak een stuk papier en ga ergens relaxt en ontspannen zitten en zet muziek aan waar je vrolijk van wordt. Neem een kop thee. Oftewel, doe iets waar je lekker relaxt en ontspannen van wordt.
2. Begin nu te dagdromen: stel je voor dat het 30 jaar later is en dat je het meest succesvolle en plezierige leven leeft dat je maar kunt voorstellen. Je bent helemaal gezond en het gaat je emotioneel, financieel en op het gebied van relaties allemaal helemaal voor de wind.
3. Schrijf eens op hoe jouw leven zou zijn op al de belangrijke vlakken.  Neem zoveel ruimte en tijd als je nodig hebt om uitgebreid te fantaseren over hoe het zou kunnen zijn om zo’n mooi leven te hebben.
4. Ga nu elke keer een stapje terug in de tijd. Begin bijvoorbeeld met je meest succesvolle toekomst over 15 jaar. Vervolgens halveer je dit weer naar 7,5 en zo ga je verder net zo lang tot je weer helemaal in het hier en nu bent.
5. Hoe dichter je bij het nu komt, hoe meer er ook acties aan je fantasieën gekoppeld kunnen zijn. Op deze manier kun je beginnen met hele kleine stapjes te nemen (vandaag al) waardoor je uiteindelijk steeds dichter bij je doel komt.
6. Neem er zoveel tijd voor als je nodig hebt om alles te tekenen of op te schrijven. Ben je hiermee klaar, berg de papieren dan op en vergeet voorlopig weer om bewust aandacht te besteden aan die doelen over 30 jaar. Ga vooral genieten van de eerste kleine stapjes die je neemt en check zo af en toe eens of je onderweg bent naar je echte levensdoel.

Reacties
Categorieën