Ik werk het hardst van iedereen!
03 december 2015 
1 min. leestijd

Ik werk het hardst van iedereen!

Elke week behandelen we een vraag die we van Project Managers ontvangen of die uit gesprekken komen.

Deze week bespreken we de volgende vraag die we binnenkregen:

“Ik ben project manager maar werk het hardst van iedereen. Ik doe ’s avonds vaak mijn mail. Mijn agenda staat kop staart vol met overleggen en afspraken. Wat kan ik doen?”

Dus jij bent de leider, maar je werkt zelf het hardst van iedereen.

Als jijzelf het hardst werkt en alles en iedereen afhankelijk lijkt van jouw reactie of goedkeuring, dan gaat er iets niet goed. En dat is natuurlijk mild uitgedrukt. Ook voor deze project manager, want later in het gesprek zei hij ook nog: “Weet je wat eigenlijk ook nog veel erger is, ik kom vaak te laat om mijn kinderen op te halen. Ik doe echt mijn best, maar het lukt me dan gewoon niet om op tijd te zijn.” Oei…

Kijk, hard werken is natuurlijk helemaal niets mis mee. Maar stress krijgen als je je agenda inziet en ’s avonds je e-mail wegwerken natuurlijk ook niet. Tenslotte werk je om te leven en niet andersom.

Het is een duidelijk signaal om zaken anders aan te pakken.

Over dit onderwerp zijn honderden boeken geschreven en time management cursussen gemaakt. Een geweldig en gewild onderwerp.

Wij geloven niet zo in time management en meer doen in minder tijd. Een systeem om je e-mail box te legen en taken efficiënter in te plannen, is zeker een goed plan. Doen ook, maar het is niet de oplossing.

Die zit veel meer in jouzelf, jouw missie, jouw overtuigingen, jouw ideeën, jouw leiderschap. Leren denken in Ultieme Uitkomsten en Big Why’s in plaats van to-do’s.

Wij hebben hier een effectief programma voor ontwikkeld: Time Leadership, weer baas over jouw eigen agenda. En eigenlijk Weer baas over jouw eigen leven, maar dat is een bonus :-)

Wil je meer over dit programma horen, laat het ons weten door onder aan de video te reageren of een mail te sturen.

Voor nu natuurlijk nog wel 3 tips, 3 gouden tips!

Stel jezelf goede vragen

  1. Wat wil ik precies bereiken (deze week, deze maand, met dit project)
  2. Waarom wil ik dat, met welk doel?
  3. Wie kan dit doen

Dus eerst de WAT dan de WHY en daarna pas de HOE en in jouw geval liever nog de WIE!

Jij hebt het te doen!

Heel veel succes!

Over de schrijver
Reactie plaatsen