Hoe krijg jij jouw ‘kantjeslopers’ aan boord in je project?
05 november 2015 
1 min. leestijd

Hoe krijg jij jouw ‘kantjeslopers’ aan boord in je project?

Elke week behandelen we een vraag die we van Project Managers ontvangen of die uit gesprekken komen.

Maak je wel eens mee dat enkele teamleden hun verantwoordelijkheid niet oppakken…en dat ze wel doen alsof… eigenlijk lopen ze de kantjes er vanaf, de kantjeslopers ;-)  Een lastige situatie waar je als Project Manager zeker mee te maken kan krijgen. Daarover dus ook de vraag van deze week:

“Ik heb een project gekregen dat al liep en ik kreeg het team er gratis bij. Ik mag dus niet mijn eigen team uitkiezen. Het probleem is, en dat zie ik eigenlijk ook verder in het bedrijf, dat er mensen zijn die altijd heel druk zijn, maar niemand weet goed met wat. Ze hebben vaak problemen als er iets nieuws bij komt, dan duiken ze weg. Ze weten hun “druk zijn” en hun tegenvallende resultaten erg goed te verbloemen. Eigenlijk lopen ze de kantjes er vanaf… Hoe kan ik het beste met hen aan de slag?”

Kijk snel naar de aflevering van deze week:

Hoe doe jij dat?

Hoe ga jij om met de kantjeslopers in jouw team? Kun je jezelf ertoe zetten om er energie in te stoppen of vermijd je deze teamleden liever? Wat is je strategie?

Je hebt een vak om trots op te zijn. Met soms interessante hobbels om te nemen. Daarom mogen we elkaar helpen!

Geef je reactie onder aan deze blog en laat ons en jouw collega Project Managers weten wat jij doet om al je teamleden aan boord te houden!

Delen? Heel graag!

Waardeer je de wekelijkse video van PLA TV waarin we elke week weer een andere vraag beantwoorden?  Schrijf je in voor wekelijkse updates en deel deze video met jouw collega’s. En dat waarderen wij dan weer!

En heb je zelf een vraag over jouw team, opdrachtgevers, stakeholders of andere onderwerpen? Laat het ons weten en wie weet maken we daar een aflevering over.

Over de schrijver
Reactie plaatsen