time leadership
Marja den Braber
time leadership
03/23/2011
1 min

het perfecte uitstelgedrag

03/23/2011
1 min

Vorige week hebben we het gehad over effectief omgaan met tijd en dat het blijkbaar slim is om in blokken te werken. En dat is mooi om te weten, alleen weten is nog niet gelijk doen. Als manager en leider wil je natuurlijk graag effectief met je tijd omgaan. Iedereen heeft 24 uur in een dag, het verschil dat jij kan maken is hoe jij dit invult.

Dus niet opvullen, maar invullen en dat is een heel groot verschil. Toen ik besloten had om mijn tijd in blokken te brengen was ik nog niet klaar. Want na mijn besluit bleek ik nogal wat afleidingen te hebben die mij toch in mijn oude vertrouwde gedrag konden trekken. Ik ben maar eens gestart om daar een lijstje van te maken, zodat ik het nog sneller kon herkennen en er wat mee kon doen.

 

Hier komt mijn lijstje

 

  1. lijstjes maken
  2. eerst even koffie of thee halen
  3. e-mail checken omdat ik kan zien dat er vier nieuwe binnen zijn
  4. afgeleid raken in mijn stapeltjes omdat ik een bepaald document zoek
  5. even een spelletje op mobiele telefoon doen
  6. eerst even de werkplek opruimen
  7. iets opzoeken op internet en daarna doorklikken en “verdwalen”
  8. iemand iets vragen en dan met iemand anders een praatje maken
  9. chatten
  10. is er nog iets gebeurd het laatste uur: op nu.nl kijken

Ik zou het super vinden om een lijst van 50 van het Perfecte Uitstelgedrag te maken, zodat we nog meer kunnen herkennen.

Ben reuze benieuwd, welke uitstelgedragingen heb/ken jij?

Reacties
Categorieën