personal leadership
Marja den Braber
personal leadership
05/03/2010
0 min

hallo, wakker worden!!

05/03/2010
0 min

Dat zou zomaar even schrikken kunnen zijn! We zitten namelijk allemaal in een soort van onbewuste patronen of misschien wel trance. En er zijn van die momenten dat we even wakker worden geschud, dat we weer even een beetje bewust worden waar we nu eigenlijk mee bezig zijn. Want wellicht herken je het volgende wel. Aan het eind van je rit naar je werk ontdek je ineens dat je eral bent. ‘Wat vliegt deze rit!’. Aan het eind van de dag komen we thuis. ‘Wat vliegt de dag!’. Aan het eind van de week hebben we weekend.’Wat vliegt de week voorbij!’. Aan het eind van het jaar hebben we oud en nieuw. ‘Wat vliegt het jaar om!’ In het midden van het jaar hebben we de zomervakantie.’Wat vliegt de vakantie voorbij!’ Of zitten deze momenten ook al in onze onbwuste patronen?
Hoe bewust zijn we nu eigenlijk echt? Dagelijks? Wekelijks? Half jaarlijks? Jaarlijks? Of nog langer? Ik ben een jaar geleden gestart met dagelijks in de ochtend even een moment stil te staan bij wat ik nu echt aan het doen ben. En als het zo is dat ik ontdek dat ik in een hele effectieve onbewuste patroon zit; doe ik er meer van. En ontdek ik dat ik in een niet-effectieve onbewuste patroon zit; dan wijzig ik mijn aanpak. Gewoon elke dag een klein stapje vooruit.

Reacties
Categorieën