project leadership
Marja den Braber
project leadership
06/13/2013
1 min

Een vette ultieme uitkomst en een BIG WHY!

06/13/2013
1 min

In een van de LinkedIn groepen voor projectmanagers waar wij met veel plezier aan deelnemen, werd de volgende vraag gesteld:

Wat is in vijf woorden de essentie van Project Management?

Een interessante vraag waar ik met veel plezier de reacties heb gelezen. Sommige (en laat het bij ons) boring as hell: binnen tijd en budget enzo.  Anderen wat neutraler, mwah, oke :-) en sommige al veel aantrekkelijker.

Enkele voorbeelden: (het is een Engelstalige groep en dat heb ik bewust zo gelaten)

  • improving End User experience
  • getting it done without headaches
  • it is a way to a goal with risks you’ve seen and successfuly avoided
  • making good
  • the journey to scope verification!
  • knowing what “done” really means
  • full responsibility and no authority
  • make customer dream a reality!
  • who does what by when

Wat is het voor ons? een ultieme uitkomst en een grote waarom (Ah, dat zijn er 7) en eigenlijk nog niet genoeg:

Dat je met elkaar een vette ultieme uitkomst hebt beschreven met een nog grotere BIG WHY, waardoor het hele team niet alleen heel veel zin heeft om aan de slag te gaan, maar ieder ander die het leest!

Aantrekkelijke ultieme uitkomsten benoemen. Dat zullen de projectteams die met ons werken direct herkennen. Wat wil je echt? En is dit het ultieme? Ga niet voor minder!

Meestal hebben we als graadmeter: worden wij (Stephan en ik ) er enthousiast van, beginnen er al direct allerlei ideeën te ontspruiten, willen wij het liefst mee doen en vandaag nog solliciteren voor een functie in dit projectteam, any functie?

Daar begint het mee, zoals ook Aty Boers bevestigde in een seminar over de toekomst van projectmanagement; als de waarom groot genoeg is volgen de wat en de hoe vanzelf.

Volgende keer vertellen we wat uitgebreider wat onze visie is en welke stappen je als Projectmanager kunt nemen met jouw team om ook moeiteloos tot geweldige projectresultaten te komen. Om er ook gewoon een feestje van te maken met elkaar.

Tot die tijd vinden wij het altijd leuk om van jou te horen. Wat is voor jou de essentie van Projectmanagement? Je krijgt zeker antwoord van ons! Dus wat vind jij?

Reacties
Categorieën