een leven zonder angst......
09 november 2010 
1 min. leestijd

een leven zonder angst......

Pijn en plezier. De twee drijvende krachten achter alles wat je doet! Het vermijden van pijn en het bereiken van plezier. En hoe graag wij als proactieve personen ook willen geloven dat het bereiken van plezier een sterkere drijfveer is dan vermijden van pijn, is onze ervaring dat mensen meer zullen doen om de pijn te vermijden dan om plezier te bereiken.
Als we de onderzoeken mogen geloven dan zijn we zelfs banger om voor groepen te staan dan voor de dood. Ongelofelijk!

Hoe vaak komen wij mensen tegen die angst hebben om naar hun baas te stappen, het zo spannend vinden om een klant te bellen dat ze dat maar blijven uitstellen of bang zijn om in een vergadering hun punt te maken.
Angst is op zichzelf een hele goede emotie, deze laat je merken dat er iets heel spannends aan gaat komen. Alleen als de angst onevenredig groot wordt en eigenlijk niet in verhouding staat tot de situatie is het goed om hier een oefening mee te doen.

Stel je eens voor dat jij geen angst zou hebben. Wat zou jij dan allemaal doen? Toen wij dit voor het eerst hoorde, hebben we een lijst gemaakt van de dingen die we dan zouden doen. Alleen al die gedachte en wat het zou OPLEVEREN wat enorm. In een leven zonder angst, zou je misschien toch die belangrijke persoon aanspreken, of die reis maken die je altijd had willen maken. Of voor die baan gaan waar je stiekem echt van droomt!

No Guts, No Glory!

Wat zou jij vandaag nog doen als je geen angst zou hebben. Wij willen dat heel graag van jou horen. Plaats je reactie onderaan deze blog!

Over de schrijver
Tweets that mention Een leven zonder angst…… « Greenhart -- Topsy.com
Door

Tweets that mention Een leven zonder angst…… « Greenhart -- Topsy.com

op 09 Nov 2010

[...] This post was mentioned on Twitter by Tine de JongVeenstra and Stephan Scholten, Marja den Braber. Marja den Braber said: Een leven zonder angst......: http://wp.me/pKSk9-1d [...]

Margarida Gonçalves
Door

Margarida Gonçalves

op 15 Nov 2010

Ik zou een mijn eigen bedrijf of business beginnen in Portugal, zodat ik tussen hier en daar zou kunnen wonen. Mooie blog!

Bas Bosman
Door

Bas Bosman

op 09 Nov 2010

Ik zou een hostel beginnen in Raglan Nieuw Zeeland. In ieder geval een internationaal bestaan opbouwen in het buitenland met de middelen, kennis en ervaring van nu. Mooie blog!

claudia
Door

claudia

op 30 Nov 2010

Ik zou stoppen met werken om me nu eindelijk eens FULL MIND te richten op dingen die echt belangrijk zijn in het leven: zoals het opvoeden (en genieten) van mijn kleine zoontje. Best eng om zomaar een superleuke job en prima salaris op te geven... Maar raad eens..... een jaar geleden zo gezegd zo gedaan en geen dag spijt gehad! Just do it!

Reactie plaatsen