echte breakthrough?!

Dank je wel. Goeiemorgen. Hoe gaat het met jou? Hallo. Zo maar enkele woorden die we bijna automatisch zeggen. Kijk maar eens rond en luister naar mensen, en wellicht naar jezelf, hoevaak we dit doen.

Voor meer beleving en meer resultaat in het contact maken, is het de kunst om ECHT ‘Dank je wel, goeiemorgen en hoe gaat het met jou?’ en ‘Hallo’ te zeggen. Wellicht is het zelfs een mooie uitdaging om eens 3 seconden iemand helemaal aandacht te geven. Kijk diegene eens 3 seconden in de ogen. Welke kleur hebben zijn of haar ogen? Of het haar? Veel succes met je echte breakthrough! Wij horen graag ervaringen!

Over de schrijver
Marieke Koning
Door

Marieke Koning

op 09 Jun 2010

Soms is het zo makkelijk, ik doe het elke keer als ik in de supermarkt ben, altijd even echt contact maken met de cassière. In tegenstelling tot wat de wereld van deze mensen qua efficiency getoverd heeft, zijn het ECHT geen machines. En nog een klein stukje uit een gesprek dat ik had met de belastingdienst...ik vertelde de mevrouw aan de telefoon dat ik geen uitleg wilde over hoe de procedure werkte, ik wilde graag weten wat IK kon DOEN om te zorgen dat ik mijn RESULTAAT zou bereiken...en ze luisterde. HEt gesprek was daarna veel prettiger en vast veel korter dan als ze haar riedeltje wel had mogen afsteken. Help anderen jou echt te helpen, juist als dat hun werk is.

Claudia
Door

Claudia

op 25 Jun 2010

Het is schokkend om te zien hoeveel mensen de ander niet eens aankijken als ze een hand geven. Vooral op officiele bijeenkomsten en recepties komt dit vaak voor: men geeft een hand aan iemand die voor hem staat en kijkt daarbij alvast naar de persoon die daarna aan de beurt is... Let maar eens op, op een receptie, of doe je het misschien zelf onbewust ook? Eigenlijk onbeschoft! Wat voor n indruk maakt zo iemand??? Misschien wel: "Ik ben hier voor mezelf, werk even snel een lijstje af, kan ik weer snel weg". Ik vraag me dan af: waarom BEN je er? Kom dan gewoon NIET. Niemand mist onecht gedrag...

Reactie plaatsen