teamcoaching
Marja den Braber
teamcoaching
07/15/2013
1 min

Doe jij ook maar wat?

07/15/2013
1 min

In het blog een groot geheim van succesvolle managers heb je kunnen lezen dat deze succesvolle managers teamspecialist zijn.

Waar wij bijna van zijn geschrokken is dat we niet zoveel van deze teamspecialisten zien. Sterker nog: Eigenlijk zien we vooral dat de meeste managers ‘maar wat doen’.

Natuurlijk begrijp ons goed: met de beste intenties, common sense en ook soms met goede resultaten, maar vaak zonder een bewust plan. Vanzelfsprekend wel een projectplan met scope, middelen en een einddatum. En over een team gaat het ook vaak wel, vooral in de zin van bezetting en capaciteit. Een rapport dat daarna in de la verdwijnt en dan gaat iedereen aan de slag! brrrrrrrr….

Een HR manager met wie we laatst in gesprek waren gaf aan dat zij hun projectmanagers allemaal specifieke hoogstaande bekende projectopleidingen hadden laten doen. Zij wisten daarna alles over projectplanningen, overzichten, bezettingsgraden en ‘what-if’ berekeningen. In de praktijk zag zij echter dat de managers – weer op hun werkplek – het gewoon deden zoals ze het deden.  Zij zat met haar handen in haar haar, want het bedrijf wil verandering en beweging zien, vertelde ze ons.

Wat maakt het verschil?

Er zijn altijd twee gebieden die echt het verschil maken, hoorde ik Rich Schefren, een Amerikaanse businesscoach zeggen. En dat zien wij ook bij de projectteams terug aan de hand van de vragen en situaties die zij ons de afgelopen 10 jaar voorlegden:

1. De waan van de dag neemt het over.

2. Er is gedoe in het team

En over dat laatste gaan wij de komende 3 blogs met jou aan de bak. Om ervoor te zorgen dat jij al stappen kan zetten om die TeamLevel specialist te worden. Ben je er klaar voor?

Wat gaan we doen?

We starten vanaf volgende week met 1 van de belangrijkste Succesfactoren voor High Potential Project Teams (http’s) en dat is Veiligheid.

  • Wat is het?
  • Hoe weet je dat het in jouw team Veilig is?
  • Hoe kun je het vergroten?

Interessant? Echt wel….. zorg dat je de volgende blogs leest, want wij gunnen jou zo’n belangrijke stap heel graag!

Als je het anderen ook gunt, dan is het natuurlijk super als je deze blog deelt met de bekende knoppen hieronder :-)

Reacties
Categorieën