de geheime formule van geluk
20 december 2011 
1 min. leestijd

de geheime formule van geluk

Als ik zo naar de stapel boeken kijk die ik inmiddels gelezen heb, dan valt mij in ieder geval één ding op. Er staat in veel van deze boeken hetzelfde, alleen anders verpakt: op zoek naar Geluk 

Leuk om te ervaren dat veel mensen continue op zoek zijn naar Geluk. Maar ja, wat is dat dan, Geluk? Is dat een soort verlichting? Is het een gevoel? Is het succes? En waarschijnlijk is het een combinatie en voor iedereen anders. 

Interessant dat we – over het algemeen – elkaar maar eens per jaar geluk toewensen en gelukkig is dat nu:-) Wat mij ook opvalt, als ik weer naar de stapel boeken kijk, is dat veel schrijvers aangeven dat Geluk zelf gemaakt kan worden. Natuurlijk zou het super zijn als we inderdaad ons Geluk zelf kunnen creëren. En in de meeste boeken staat zelfs een strategie of stappenplan hoe je dit kan bereiken.

Als ik zo’n boek lees (of een seminar bijwoon) dan breng ik die strategieën of het stappenplan altijd direct in praktijk. En zo kom ik er dan achter hoe dit voor mij werkt. Werkt het, dan doe ik er meer van. Werkt het nog niet, dan pas ik mijn strategie aan. Dat heb je ons ook vaak in de training horen zeggen!

Maar stel nu, dat er echt een ‘geheime formule van Geluk’ zou bestaan. Dat zou toch prachtig zijn. Ik heb wel geleerd dat als dit soort formules te gemakkelijk bij je terecht komen en je er geen moeite voor hebt gedaan, dat deze formule dan niet echt tot je doordringt. Maar ik wil dit toch met je delen. Want per slot van rekening is dit de tijd van geven dus maak je klaar en ontvang met open armen deze formule.

Formule van Geluk = Kans x Voorbereiding

Laat deze formule rustig tot je doordringen…

Wat betekent deze formule? Ik zou het gewoon hier kunnen uitleggen, maar misschien is dit wel te gemakkelijk. Of wellicht begrijp je de intentie meteen. Beide is natuurlijk goed.

Hoe dan ook, ervan uitgaande dat jij weet wat je wilt (je gewenste uitkomst, weet je nog?) als jij open, leergierig, authentiek en dus voorbereid bent, dan zal je jouw kansen zien! Je ziet ze en daardoor weet jij dat je in actie moet komen. Want kansen, die komen elke dag meermalen aan je voorbij, de kunst is om ze te zien en er wat mee te doen: al is het maar om er intens van te genieten en te delen.

Wij wensen je heel veel GELUK!

PS Wil je nog meer GELUK? Deel dit verhaal met zoveel mogelijk mensen en je zult verbaasd zijn wat er allemaal nog meer op je pad verschijnt.

Gelukkige dagen lieve mensen!

Stephan en Marja

Over de schrijver
Arjan
Door

Arjan

op 17 Mar 2012

Het doet me denken aan de formule voor succes van Paul Wilson (van The Calm Technique). Zijn formule luidt: (M+G+F)^i=C Hierin staat M voor Motivatie, G voor Geloof, F voor Focus en C voor de Consequentie/uitkomst. i is verbeeldingskracht, intuïtie, inspiratie, innerlijke rust. (lees '^i' als 'tot de macht i'. Het reactieveld ondersteunt geen superscript, dus daarom zo opgeschreven.) Element i heeft iets magisch en ongrijpbaars, maar het is volgens Wilson toch vereist voor een succesvolle uitkomst. Je kunt i niet afdwingen, maar je kunt er wel de voorwaarden voor scheppen, en wel door de geest tot rust te brengen. Dit kun je doen door een strandwandeling te maken, te mediteren etc.

Marja Den Braber
Door

Marja Den Braber

op 19 Mar 2012

Beste Arjan, wat een prachtige formule! Deze week volg ik een stilte retraite De zucht van Verlichting bij Tijn en Kris Touber. Ik hoop daar veel van de door jou genoemd i tegen te komen! Dank je wel voor je reactie! veel groeten, Marja

Arjan
Door

Arjan

op 14 Apr 2012

Heel graag gedaan, Marja! Ik moet zeggen dat ik aanvankelijk zelf vrij sceptisch tegenover die formule van Wilson stond. Nu weet ik wel beter: de formule werkt echt. Hoe is de retraite geweest? Hartelijke groeten, Arjan

Reactie plaatsen