management vs leadership: een groot verschil!
14 mei 2012 
1 min. leestijd

management vs leadership: een groot verschil!

Stephen Covey heeft een belangrijke uitspraak gedaan:

You manage processes, you lead people! And there is a big difference!

Is het een semantische discussie of is er daadwerkelijk verschil? 

Wij vinden dat het verschil maakt en maken net als John Kotter, een expert op het gebied van veranderingsmanagement,  een belangrijk onderscheid tussen Change Management en Change Leadership: 

Kotter: Bij Change Management maken managers of directies gebruik van een reeks van processen, gereedschappen en mechanismen die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat alles bij de verandering zo veel mogelijk onder controle blijft. 

Bij Change Leadership gaat het om het aanzwengelen van een motor. Het gaat om grote en duidelijke visies, om een gevoel van urgentie bij een grote groep mensen, om het “empoweren” van veel mensen die de verandering inzetten met elkaar. Het heeft de neiging om misschien wel een beetje out of control te gaan. Dat is ook niet zo gek, want op deze manier heb je te maken met een motor van wel 1000 paardenkrachten. Dus wat doe je als manager: je zorgt voor een perfect opgeleide en zeer goede chauffeurs en een fantastisch wagenpark, die de risico’s tot een minimum beperken. Maar er is een fundamenteel verschil!

Geef ons dat laatste maar! Management of Leadership: een groot verschil in aanpak en een groot verschil in resultaat!
Dat vind je ook terug in onze trainingen en businesstrajecten. Niet alleen in de productnamen, maar in ons hele zijn. Verantwoordelijkheid, Vertrouwen, Focus, Result Purpose Massive Action, inspireren, een great working environment creëren, FTR. Of zoals wij tegen bedrijven zeggen die een traject met ons aangaan: We gaan Aan de Bak!

Welke mooie voorbeelden heb jij die het verschil tussen managen en leiderschap laten zien?

Over de schrijver
Robert Schipper
Door

Robert Schipper

op 15 May 2012

In zijn algemeenheid zijn managers volgers van een systeem en voeren zij uit wat de leider uitstippeld. Een ware leider leidt je niet op. Een ware leider is iemand waar mensen zonder duidelijke reden een gevoel bij hebben dat ze hem/haar kunnen vertrouwen en volgen.Leiders kunnen derhalve ook het vermogen hebben grote groepen mensen in de ellende te storten, daar zit ook een valkuil.

Marja Den Braber
Door

Marja Den Braber

op 15 May 2012

Systemen zijn inderdaad vaak leidend voor managers. En vertrouwen, Robert, dat is bijna het belangrijkste wat een leider kan geven! Mooi ook dat je benoemt dat leiders ook grote groepen kunnen beïnvloeden tot minder fraaie dingen. Daar hebben we in onze geschiedenis genoeg voorbeelden van. Binnen ons leiderschapsprogramma is de ecologie check altijd een belangrijke. Dat houdt in dat je je als leider bij alles wat je doet 3 zaken checkt: is het goed voor mij, is het goed voor de ander en is het goed voor het grotere geheel! Dank voor je reactie Robert!

Reactie plaatsen