personal leadership
Marja den Braber
personal leadership
03/04/2010
1 min

naar welk radiostation luister jij?

03/04/2010
1 min

Naar welk radiostation luister jij in je hoofd? Deze week  luisterde ik  naar een audio van David J. Schwartz. Hij is schrijver van onder andere The Magic of Thinking Big. Op http://cornerstone.wwwhubs.com/David_Schwartz.html vind je meer informatie over hem.

Het stukje dat ik deze week luisterde ging over het volgende: Wist je dat je in je hoofd een radiozender hebt waarbij je kunt kiezen op welke zender of welk kanaal je bent aangesloten. En de vraag is natuurlijk op welk kanaal jij staat afgesteld: op een positieve of op een negatieve (of minder positieve) zender. Het verschil klinkt ongeveer zo:

Stel je hebt een evaluatiegesprek met je manager gevoerd en daarin zijn zaken besproken die goed zijn verlopen en er zijn ook onderwerpen aan de orde geweest die verbeterd kunnen worden. Afhankelijk van het radiostation waarop je afstemt zal jouw interne dialoog zijn:

Vandaag heeft een belangrijk gesprek plaatsgevonden tussen (naam manager) en (jouw naam). Hierin is (jouw naam) behoorlijk onderuit gehaald. (Jouw naam) vreest voor zijn verdere carrière binnen deze organisatie, Verdere steun voor groei en ontwikkeling kan (jouw naam) wel vergeten nu duidelijk is hoe (naam manager) over (jouw naam) denkt.

Op een ander radiostation klinkt het echter zo:

Vanmorgen heeft een zeer constructief gesprek plaatsgevonden tussen manager) en (jouw naam). Tijdens dit gesprek is aan de orde gekomen welke zaken tijdens het project zeer goed zijn uitgevoerd wat geleid heeft tot een succesvolle afsluiting. Daarnaast heeft (naam manager) (jouw naam) nog voorzien van enkele tips om het volgende project nog succesvoller uit te kunnen voeren. (Jouw naam) kijkt ernaar uit dit in de praktijk toe te passen. Wat is het heerlijk om support te voelen van (Naam manager).

Naar welk radiostation luister jij het meest? En hoe heet dit radiostation?

Veel plezier vandaag.

Marja

Reacties
Categorieën