23 tips om een A-speler in jouw team te zijn
23 april 2013 
1 min. leestijd

23 tips om een A-speler in jouw team te zijn

Een team kan de stap maken naar het hoogste level als het bestaat uit A-spelers. En daarmee bedoelen we letterlijk ieder teamlid! We noemden dit ook al in ons vorige blog over “open deuren” mede bevestigd door onderzoek van André de Waal.

Wat betekent het om een A-speler te zijn? Hoe weet je dat je dat bent? Moet je dan heel goed zijn, een soort Messi of is het voor iedereen weggelegd. En een team dat alleen bestaat uit sterspelers dat hoeft toch juist niet een goed team te zijn. Stel je een voetbalteam voor met alleen maar Messi’s…….

Een geruststelling vooraf. In onze visie kan iedereen een A-speler zijn in haar of zijn team. Misschien heb je er wel iets voor te doen, te ontwikkelen, te groeien en dat is alleen maar goed! Waar het vooral om gaat bij A-spelers is dat jij je persoonlijk leiderschap neemt. Dat je je eigen persoonlijke dashboard hebt en kent: je belangrijkste waarden die jouw gedrag elke 10e van een seconde sturen, jouw overtuigingen van waaruit je handelt, dat je weet wie jij bent en wat je kunt bijdragen, wat je talenten zijn, welke situaties je spannend vindt en wellicht uit de weg gaat. Met wie je makkelijk contact maakt of juist niet en belangrijker nog dat je weet waarom!

Allemaal belangrijke zaken om te weten van jezelf, om je bewust van te zijn.
Samengevat is het bewust zijn van jouw onbewuste processen.

Dit is ook de belangrijkste reden waarom Persoonlijk Leiderschap altijd de basis vormt van onze diensten. Eerst weten hoe je leiding geeft aan jezelf!

En daarna of misschien wel daarop bouwen we verder met de ontwikkeling van het team (TeamPerformance) en een soepel lopende proces of project (ProjectLeadership). De combinatie zorgt voor een versnelde groei naar magische resultaten. Dat is onze basisovertuiging!

Wij hebben op onze site al vele blogs over persoonlijk leiderschap geschreven.

Om aan de gang te kunnen kun je in onze tagwolk de categorie Personal Leadership selecteren. Je vindt dan 23 blogs met in elk blog slimme tips om direct in actie te komen en je te ontwikkelen.

Je weet actie wordt altijd beloond en we horen graag welke jij hebt genomen!

Als je dit een interessante blog vindt, vinden wij het heel fijn als je deze in jouw netwerk deelt. We hebben het gemakkelijk voor je gemaakt door gebruik van de knoppen hieronder :-)

Over de schrijver
Reactie plaatsen