Omdat jij weet wat belangrijk is voor jou!

Belangrijke zaken in jouw leven

Wat zijn voor jou belangrijke onderdelen in jouw werk en in je privé-leven. Onderdelen of gebieden waar je aandacht op gericht is of op gericht zou moeten zijn om meer resultaten te behalen EN je ook voldaan en gelukkig te voelen. Dit noemen wij Categorieën en vormt een onderdeel van onze Life Leadership trainingen.

In de bull’s eye

Het is vaak een combinatie van een bundeling van activiteiten die je momenteel al doet en wat je in de ZONE zou doen. De ZONE is waar je bezig bent met zaken die waanzinnig belangrijk zijn en niet urgent. Bijvoorbeeld tijd investeren in goede werkrelatie met je collega’s, manager of eigen team. Werken aan je lichamelijke conditie. Luisteren naar iemand met een interessant idee. Tijd besteden aan een nieuwe medewerker. Een planning maken. Je zoon of dochter begeleiden die niet zo goed gaat op school. Je financiën op orde hebben.  Schrijven over jouw ervaringen. Een dagboek bijhouden. Reflecteren. Eigenlijk allemaal zaken die echt belangrijk zijn in het leven. En waar je vaak niet toe komt. Zaken die meestal niet op je takenlijst komen te staan.

Voorbeelden zakelijke categorieën

Op zakelijk gebied zijn voorbeelden van categorieën:
– adviseren op vakgebied of specialisme
– persoonlijke ontwikkeling/groei
– vormen van een empowered zelfsturend team
– ontwikkelen leiderschapskwalilteiten
– opbouwen van fantastische relaties met teamgenoten, collega’s, managers, sleutelfiguren
– beheersen van kosten
– leven in de Zone
– zichtbaar maken van jouw persoon of project
– het ontwikkelen van een systeem of wijze van werken
– zorgdragen voor ……
– netwerken
– creëren van……..
– samenwerken
– conceptontwikkeling

Voorbeelden privé categorieën

In je prive leven zijn het bijvoorbeeld:
– je fysieke gezondheid
– je financien
– relaties
– gezin
– familie en vrienden
– intieme relaties

Weet je welke categorieen voor jou de belangrijkste zijn. Reageer gerust als je meer wilt weten of een document wil ontvangen om zo’n categorie eens verder uit te werken. Het is de moeite waard!!