management vs leadership: een groot verschil!

Stephen Covey heeft een belangrijke uitspraak gedaan:

You manage processes, you lead people! And there is a big difference!

Is het een semantische discussie of is er daadwerkelijk verschil?

Wij vinden dat het verschil maakt en maken net als John Kotter, een expert op het gebied van veranderingsmanagement,  een belangrijk onderscheid tussen Change Management en Change Leadership:

Kotter: Bij Change Management maken managers of directies gebruik van een reeks van processen, gereedschappen en mechanismen die zijn ontworpen om ervoor te zorgen dat alles bij de verandering zo veel mogelijk onder controle blijft. 

Bij Change Leadership gaat het om het aanzwengelen van een motor. Het gaat om grote en duidelijke visies, om een gevoel van urgentie bij een grote groep mensen, om het “empoweren” van veel mensen die de verandering inzetten met elkaar. Het heeft de neiging om misschien wel een beetje out of control te gaan. Dat is ook niet zo gek, want op deze manier heb je te maken met een motor van wel 1000 paardenkrachten. Dus wat doe je als manager: je zorgt voor een perfect opgeleide en zeer goede chauffeurs en een fantastisch wagenpark, die de risico’s tot een minimum beperken. Maar er is een fundamenteel verschil!

Geef ons dat laatste maar! Management of Leadership: een groot verschil in aanpak en een groot verschil in resultaat!
Dat vind je ook terug in onze trainingen en businesstrajecten. Niet alleen in de productnamen, maar in ons hele zijn. Verantwoordelijkheid, Vertrouwen, Focus, Result Purpose Massive Action, inspireren, een great working environment creëren, FTR. Of zoals wij tegen bedrijven zeggen die een traject met ons aangaan: We gaan Aan de Bak!

Welke mooie voorbeelden heb jij die het verschil tussen managen en leiderschap laten zien?